Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

5 Tips tegen witte aanslag tong!

5 Tips tegen witte tongaanslag

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een witte of gele aanslag op de tong. Veel mensen beseffen het niet, maar de aanslag veroorzaakt een vieze smaak in de mond en bovendien een slechte adem. De witte aanslag bestaat uit bacteriën die zich nestelen tussen de kleine tonghaartjes en vervolgens explosief vermenigvuldigen. Tegelijkertijd wordt mondafval en eiwit omgezet in stinkende sulfideverbindingen; oftewel een slechte adem.

 

Oorzaak van een witte of geel tongaanslag

Het is geheel normaal om bacteriën in de mond en op de tong te hebben. Het wordt pas een probleem wanneer de bacteriën zich snel beginnen te vermenigvuldigen en de balans tussen verschillende bacteriën verstoord raakt. Waarom dit gebeurt is niet altijd duidelijk, maar mensen met een ruwe tong of slechte speekselproductie hebben over het algemeen sneller last van een witte tong.

Op een ruwe tong kunnen bacteriën zich makkelijker hechten en vervolgens vermeerderen. Ook blijven er snel kleine etensresten achter, die als brandstof dienen voor de bacteriën. Speeksel vormt een vloeistof die de mondholte wast en voorkomt dat er teveel bacteriën aanwezig zijn op de tong.

In een droge mond groeien sommige bacteriën sneller, waardoor een witte of gele tongaanslag ontstaat. De bacteriën die nu gaan groeien gebruiken eiwitten als brandstof en zetten dit om in stinkende zwaveldampen. Een witte tongaanslag kan verschillende vervelende gevolgen hebben:

  • stinkende adem
  • vieze smaak in de mond
  • sneller tandbederf
  • tandvleesontstekingen en -bloedingen
  • verminderd smaakvermogen

5 Tips tegen witte of gele tongaanslag
Gelukkig zijn er verschillende manieren om een tongaanslag tegen te gaan en in het vervolg te voorkomen:

1. Gebruik een tongschraper
Met een tongschraper kan de aanslag eenvoudig van de tong verwijderd worden. Het is belangrijk hiervoor een schraper te gebruiken die grondig is, maar de tong niet beschadigt of irriteert. Een goede optie is de Orabrush. De haartjes van de borstel reinigen grondig, ook bij een zeer ruwe tong.

Gebruik liever niet de haartjes van een tandenborstel. Niet alleen zijn deze haartjes te hard, ook bedek je de borstel hierdoor met bacteriën die je bij een volgende poetsbeurt weer verspreidt over de tanden.

2. Zorg voor een vochtige mond
Een droge mond leidt snel tot bacteriegroei en een slechte adem. Gebruik speekselstimulerende middelen om een droge mond te voorkomen. Kauw regelmatig op kauwgom, drink minder alcohol en koffie en gebruik speciale mondproducten tegen een droge mond. Voorbeelden hiervan zijn Oxyfresh en GeCe Dry Mouth Gel.

3. Pak de slechte bacteriën aan
Niet alle bacteriën die aanwezig zijn op de tong zijn slecht en veroorzaken een witte aanslag. Op een gezonde tong is een evenwicht aanwezig tussen bacteriën. Gebruik Oxybrush Liquigel om alleen de slechte bacteriën aan te pakken. LiquiGel gebruikt zeven natuurlijke enzymen, die ervoor zorgen dat de balans op de tong weer hersteld wordt.

4. Gebruik mondproducten met actief zuurstof
Actief zuurstof is een stof die de zogenaamde anaerobe bacteriën aanpakt. Dit zijn de bacteriën die stinkende zwaveldampen veroorzaken en bovendien betrokken zijn bij het ontstaan van een witte tong. Door mondproducten met actief zuurstof te gebruiken worden juist deze bacteriën aangepakt.

Een goede manier om de bacteriën te doden is met behulp van monddruppels van California Breath. Het enige dat je hoeft te doen is enkele druppels achterop de tong laten vallen. Doe je dit regelmatig, dan maak je binnen afzienbare tijd korte metten met de stinkende bacteriën.

5. Gebruik het juiste mondwater
Mondwater reinigt de gehele mondholte, waaronder de tong. Ga je mondwater gebruiken, kies dan wel voor het juiste product. Sommige mondwaters bevatten alcohol, wat de bacteriën doodt, maar zó agressief is dat het op de lange termijn juist de problemen kan verergeren.

Gebruik liever mondwaters met minder agressieve stoffen. Zo zijn er mondwaters die actief zuurstof bevatten en slechte bacteriën overal in de mond doden. Niet alleen ga je een witte tongaanslag tegen met goed mondwater, ook reinig je ruimtes tussen tanden die moeilijk bereikbaar zijn en kun je door te gorgelen de keelholte reinigen. Mondwater draagt op deze wijze bij aan gezond tandvlees en kan de kans op gaatjes verkleinen.