Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

5 feiten over slechte-adem-bacteriën die je moet weten!

Dit moet je weten over slechte adem!

 

Met de onderstaande 5 weetjes over slechte adem kun je beter begrijpen hoe een stinkende adem ontstaat en hoe de geuren het beste bestreden kunnen worden.

 

1. BACTERIËN DIE SLECHTE ADEM VEROORZAKEN ZIJN NIET PER SE SLECHT

Het is absoluut niet de bedoeling dat slechte-adem-bacteriën volledig uitgeschakeld worden met agressieve spoelmiddelen. Slechte-adem-bacteriën zijn namelijk (gek genoeg) een belangrijk onderdeel voor het behoud van een gezonde mondflora en nodig voor de afbraak van eiwitten en afvalstoffen.

Zolang slechte-adem-bacteriën in balans staan met andere bacteriën is er geen reden om bang te zijn voor slechte adem. Pas bij ongemakken zoals een droge mond, een hoge zuurgraad, tongaanslag en het gebruik van corrosieve verzorgingsproducten kunnen deze bacteriën zich abnormaal vermenigvuldigen en daarmee de kwaliteit van de adem verslechteren.

 

2. SLECHTE-ADEM-BACTERIËN HOUDEN NIET VAN SPEEKSEL EN ZUURSTOF

Slechte-adem-bacteriën behoren tot de anäerobe familie. Dit houdt in dat de bacteriën zich het liefst bewegen in ruimtes waar geen zuurstof (en geen speeksel) is. De micro-organismen vermenigvuldigen zich in de beschutte gebieden zoals in het tongslijmvlies, achter in de keelamandelen en in de randjes van het tandvlees.

Vanwege de onbelemmerde groei kan er een slechte adem ontstaan. Dit verklaart ook waarom mensen met een droge mond vaak een slechte adem hebben. Een rijke speekselvloed met voldoende zuurstof kan deze stankveroorzakende bacteriën weer terugdringen.

Tip: Voorkom een droge mond met middelen die niet alleen de mond bevochtigen, maar ook de klieren stimuleren flink speeksel aan te maken. Bewezen effectieve middelen zijn Oxyd8 Dry Mouth Mondwater, Raspberry Hydrating Gel en de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges. Ze voegen een hoge dosis zuurstof toe in de mond en triggeren de slijmvliezen meer van haar eigen speeksel aan te maken.

 

3. SLECHTE-BACTERIËN ZIJN NIET BESMETTELIJK

Slechte-adem-bacterien zijn geen schadelijke ziektekiemen die een infectie kunnen veroorzaken. Je kunt slechte adem dus niet doorgeven aan iemand anders omdat je bijvoorbeeld met diegene zoent.

 

4. IEDEREEN HEEFT SLECHTE-ADEM-BACTERIËN 

Slechte-adem-bacteriën komen in iedere mond voor. Pas wanneer ze de overhand krijgen kan dit ademgeurklachten veroorzaken.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar hoe het komt dat de ene persoon een grotere populatie aan orale bacteriën meedraagt dan de andere. Uit deze studies blijkt dat hormoonschommelingen, monddroogheid, ziekte en medicijngebruik een ongewone groei van bacteriën kunnen veroorzaken.

Ook in de amandelcrypten, gaatjes, tandvleespockets en fissuren van de tong kunnen bacteriën zich vermeerderen en een indringende geur veroorzaken.

Lees ook: Alle oorzaken van een slechte adem 

Afhankelijk van waar de oorzaak zich bevindt kan een slechte adem gericht worden bestreden.

  • Drink voldoende water en eet gezond
  • Zo kan tongaanslag worden weggeveegd met een tongschraper en gel (Orabrush Try Me pakket)
  • Slechte adem vanuit de amandelen kan worden aangepakt met een zuurstofspoeling (Oxyd8)
  • Een stinkende adem vanuit de neus kan worden bestreden met de nasal sinus drops van California Breath 
  • Slechte adem door ontstoken tandvlees kan worden geneutraliseerd met OxyFresh Super Relief Gel 

 

5. EEN SLECHTE ADEM KAN WORDEN BESTREDEN ZONDER ALLE BACTERIËN UIT TE SCHAKELEN

 

Slechte-adem-bacteriën hebben een belangrijk aandeel in het verteren van mondafval en gaan de strijd aan met ziekteverwekkers. Een nadeel is echter dat ze geuren verspreiden waarvan je uit de mond gaat ruiken.

De formules van OxyFreshen Oxyd8 gebruiken de natuurlijke kracht van zuurstof. Op deze manier worden stinkende ademgeuren op een veilige en effectieve manier voorkomen terwijl de bacteriën toch het belangrijke werk kunnen verrichten.

Daar waar de meeste reguliere fabrikanten haar producten vullen met agressieve, uitdrogende en bijtende bestanddelen, hebben OxyFresh en Oxyd8 zich voornamelijk bezig gehouden met een bewezen formule die tegelijkertijd óók mondvriendelijk is.

 

Sinds kort ook in Nederland

Met deze kennis over slechte adem in het achterhoofd, heeft FrisseAdemShop.nl de producten van Oxyd8 en OxyFresh geïmporteerd vanuit Amerika en beschikbaar gesteld voor de BeNeLux. OxyFresh en Oxyd8 hebben miljoenen tevreden vaste gebruikers over de hele wereld.

Lees ook:

10 belangrijkste tips tegen slechte adem

Je ademkwaliteit testen op 4 manieren