Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Knoflook adem? 7 Tips, middelen en verhelpen van knoflookgeur

Help, ik wil mijn knoflookgeur kwijt!  7 Tips

tegen knoflook ademWat te doen tegen een stinkende knoflook adem? De indringende geur kan vanuit je mond, maag én poriën komen en dat wil je uiteraard zo snel mogelijk weg krijgen.

Gelukkig is het neutraliseren en verwijderen van knoflook lucht redelijk eenvoudig te realiseren met behulp van de onderstaande 7 tips:

 

Tip 1: Anti Knoflook Adem Capsules van GoneGarlic

knoflook stank neutraliseren

Niet zomaar worden de revolutionaire anti-knoflook-tabletjes van GoneGarlic als eerste genoemd. GoneGarlic is met afstand een van de beste middeltjes tegen knoflookadem ter wereld.

Het is klinisch bewezen dat de capsules, in tegenstelling tot veel andere middelen, de knoflookgassen in de maag afbreken, nog vóórdat ze via je mond, poriën en longen naar de buitenwereld ontsnappen.

Binnen een half uur ben je 100% knoflookadem-vrij. Werkt ook tegen uienadem. Te bestellen bij DeMondzorgzaak.nl

 

Tip 2: Eet alleen verse knoflook

knoflookpoederEet liever verse knoflook en vermijdt gedroogde knoflook. Uit onderzoek blijkt dat je van de gedroogde versie veel erger gaat stinken dan van verse stukken knoflook.

 

Tip 3: Knoflookgeur van je tong schrapen

Tandenpoetsen is goed voor je tanden. Tongschrapen is goed voor je adem. Knoflookresten en bacteriën raken verstrikt op het achterste, ruwe gedeelte van je tong en produceren een onwelriekende adem. 

Schraap de bacteriën zo snel mogelijk van je tong met een JuliBrite (en gel) om een stinkende knoflookgiechel te voorkomen. JuliBrite is de enige tongreiniger die óók de bacteriën tussen het ruwe weefsel bereikt en zich niet alleen richt op de oppervlakte van de tong. Te vinden op bol.com

 

Tip 4: Volvette melk drinken

volvette melk tegen knoflook

Drink volvette melk, vóórdat je knoflook eet. Melk is namelijk in staat om de zwavelgassen in je maag te neutraliseren alvorens ze je bloedbaan en longen bereiken. Hoe meer geur er is opgeslorpt door melk, hoe minder je stinkt naar knoflook.

Een nadeel van zuivel is echter dat anäerobe bacteriën dol zijn op eiwitten. Proteïnen die achterblijven in de mond, worden door deze anäeroben omgezet in een stinkende zwavelgeur. Nu ruik je dus niet naar knoflook, maar heb je alsnog een slechte adem.

 

Tip 5: Zuurstof mondspoeling

Om penetrante knoflookstank vanuit de mondholte te lijf te gaan kun je het beste een mondspoeling gebruiken op basis van actief zuurstof. Actief zuurstof heeft bewezen stinkende geuren om te zetten in een neutrale niet-ruikende geuren. Er zijn enkele zuurstof mondwaters verkrijgbaar, kijk echter uit. De meeste daarvan zijn erg zuur of bevatten naast zuurstof ook nadelige ingrediënten. Kies daarom liever voor Ryttpro of OxyFresh

 

Tip 6: Hartje van de knoflook overslaan

vermijd het binnenste stukje

vermijd het binnenste stukje

Vermijd het binnenste stukje knoflook. Dit deel bevat de meeste vluchtige sulfurverbindingen (knoflookgassen). Van het hartje ga je dus het meest uit je mond en poriën ruiken. Sulfur betekent zwavel. Zwavel wordt door enzymen omgezet in een gas. Het stinkende gas ontsnapt na het verteringsproces via de bloedbaan naar de huid, longen en mond.

 

 

Tip 7: Grote stukken knoflook

knoflookademHoe kleiner je de knoflook snijdt, hoe sterker de ademgeur achteraf. Probeer dus grotere stukken knoflook door het eten te verwerken en het binnenste zoveel mogelijk te vermijden. Wel zo handig als je nog op date moet!

 

 

Peterselie

Vergeet het fabeltje over peterselie, want dat peterselie voldoende zou zijn is voornamelijk gebaseerd op verouderde theoriën van 50 jaar geleden. Knoflookgassen worden vooral gevormd in de maag en komen vanuit je poriën en longen naar buiten. Peterselie helpt alleen tegen stukjes knoflook die in je mond zijn achtergebleven.

 

Hoe veroorzaakt knoflook een slechte adem geur?

Verorberde knoflook wordt in de maag afgebroken door maagzuren. Tijdens dit vernietigingsproces komen er vluchtige zwavelverbindingen vrij. Dit zijn intens ruikende gassen. Het stinkende knoflookgas (met name allylmethylsulfide) wordt opgenomen in je bloedbaan en treedt uiteindelijk via de longen en huid naar buiten. Het poetsen van je tanden heeft dus erg weinig zin, mits er knoflookresten achterblijven in de mond en tussen de tongspleetjes natuurlijk. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de zwavelgassen worden opgevangen alvorens ze je bloedbaan bereiken.

 

Wat zijn de voordelen van het eten van knoflook?

Behalve dat je van knoflook flink kan gaan ruiken heeft het gelukkig erg veel voordelen. Hieronder zie je ze op een rijtje:

 • Knoflook bevat anti-oxydanten, vitamine b1, vitamine b6, foliumzuur, vitamine c, kalium en fosfor.
 • Knoflook verlaagt de bloeddruk én verlaagt het cholesterolgehalte.  Zwavel in knoflook wordt omgezet in diwaterstofsulfide. Diwaterstofsulfode is een middel dat zorgt voor vaatverwijding.
 • Door knoflook te eten heb je minder kans op allerlei kankersoorten, echter is de bewijsvoering nog onvolledig.
 • Knoflook heeft een helende werking. Het wordt daarom verwerkt in legio soorten medicijnen.
 • Knoflookgeur dat via de huid en longen naar buiten treedt, schrikt muggen af!
 • Knoflook wordt ook wel gebruikt als middel ter verhoging van het libido.

 

Fabels over knoflookadem

Niet alle verhalen die je hoort over het verhelpen van knoflook adem zijn waar!

 1. Melk drinken nádat je knoflook hebt gegeten heeft geen zin. Drink het tijdens of vóór je knoflookmaaltijd, alleen zodoende zullen de zwaveldampen onttrokken worden.
 2. Mondwater gebruiken met chloorhexidine of alcohol is slecht voor je mondgezondheid. Het voelt actief, maar is zeker niet effectief. Het is beter om RyttPro spoelmiddelen te gebruiken in de strijd tegen slechte adem.
 3. Vergeet niet dat je van melk en zuivel een slechte adem kunt krijgen doordat de eiwitten die in je mond achterblijven worden afgebroken en daardoor zwavelverbindingen veroorzaken in je mond. Met name als je last hebt van een witte tong, dan staat dat garant aan een slechte adem. Gebruik daarom te allen tijde een degelijke tongschraper.
 4. Er wordt gezegd op peterselie te kauwen, maar dit helpt alleen tegen knoflookresten die in je mond zijn achtergebleven. Dan is het effectiever je tanden te poetsen en je tong goed te schrapen. Als daar geen mogelijkheid voor is, is het kauwen op peterselie een optie.
 5. Verse knoflook is giftig voor honden en katten!

Mensen die dit artikel hebben gelezen bekeken ook:

 

Dit zijn de 10 beste middelen tegen slechte adem
Alle 21 oorzaken van mondgeur op een rijtje
Wakker worden met een droge mond?
Hoe verhelp je slechte adem door alcohol?