Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

5 Tips tegen rokersadem! Dit moet je doen.

5 Tips tegen rokersadem

Roken veroorzaakt een vieze adem, die door veel mensen als storend ervaren wordt. Rooklucht kan vele uren na het roken nog aanwezig zijn. Er zijn grofweg 3 reden te onderscheiden waarom roken leidt tot een slechte adem:

 

3 Oorzaken van mondgeur door sigarettenrook

  • Teer en nicotine: Dit zijn twee stoffen die vrijkomen wanneer een sigaret gerookt wordt. Beide stoffen tasten de mondholte aan. Zo blijft nicotine aanwezig tussen tanden, in het tongslijmvlies en het tandvlees. Dit geeft sommige bacteriën de mogelijkheid meer te groeien dan de bedoeling is. Deze bacteriën kunnen vervolgens een vieze lucht veroorzaken.
  • Droge mond: Roken zorgt er voor dat de mond droger wordt. Bij een droge mond zijn er bepaalde bacteriën die extra hard groeien: de anaerobe bacteriën. Het zijn juist deze bacteriën die stinkende zwavelgassen produceren en bovendien ontstekingen in de mondholte kunnen veroorzaken.
  • Temperatuur van de rook: De rook die geïnhaleerd wordt tijdens het roken is warm. Wanneer dit dagelijks meerdere momenten gebeurt, kan het slijmvlies van de mond- en keelholte licht beschadigd raken. Dit biedt bacteriën wederom de kans om zich te nestelen en een slechte adem te veroorzaken.

Gelukkig kan rokersadem op verschillende manieren verholpen worden. Met de volgende tips hoef je je geen zorgen meer te maken over een slechte adem:

 

Slechte adem door roken. Dit moet je doen.

  1. Spoelmiddel met CZC (ofwel CPC, ZINK en Chlorinedioxide)
    RyttPro is een Nederlandse onderneming dat een formule heeft ontwikkeld dat in staat is om rokersadem direct te oxideren naar een neutraal, niet ruikende adem. Er is een mondspray, een spoelmiddel en zelfs een foam voor het ontsmetten van de tong.
  2. Reinig je tong. De tong is een bron van bacteriën. Deze bacteriën heeft iedereen, maar het wordt een probleem wanneer de balans tussen deze bacteriën verstoord raakt. Bij rokers blijven er vaak schadelijke stoffen achter op de ruwe gedeelten van de tong, waar vervolgens ook (anaerobe) bacteriën zich kunnen nestelen. Dit kan resulteren in een karakteristieke witte aanslag. Door je tong te poetsen met een speciale reiniger, kun je de aanslag makkelijk verwijderen. Een veilige en effectieve schraper is JuliBrite of RyttPro.
  3. Mondproducten met actief zuurstof. Actief zuurstof is een bestanddeel van sommige mondproducten dat bacteriën aanpakt en ervoor zorgt dat rooklucht geneutraliseerd wordt. Een goede manier om actief zuurstof te gebruiken is door te spoelen met mondwater dat actief zuurstof bevat. Een tip is JuliBrite mondwater, dat bovendien de speekselproductie stimuleert tijdens het spoelen. Gebruik nooit mondwaters met alcohol als werkzame stof, omdat alcohol de situatie juist kan verergeren.
  4. Stoken, flossen en ragers. Rookdeeltjes gaan overal zitten, ook tussen de tanden. Een normale tandenborstel kan de plekjes tussen de tanden niet goed bereiken. Hierdoor kunnen deze plekken een bron van rookdeeltjes en bacteriën vormen, die ontzettend stinken. Ga rooklucht tegen door dagelijks te stoken en te flossen. Veel mensen vinden flossen te veel gedoe. De Comfort Clean Easy Reach is een plastic Y-vormpje waartussen een flosdraad gespannen zit. Het enige dat je nog hoeft te doen is het flosdraad tussen de tanden brengen.

Mogelijke andere gevolgen van roken voor de mond

Het is bekend dat roken onder meer longkanker en andere longaandoeningen kan veroorzaken. Over de mogelijke gevolgen in de mondholte is bij de meeste mensen minder bekend. Toch kan roken ook op de mondholte veel negatieve effecten hebben, zoals:

– sneller ontstekingen van het tandvlees
– sneller gaatjes
– vieze adem
– mondkanker
– slechtere doorbloeding van het tandvlees
– verstoring evenwicht bacteriën
– vergeling van de tanden
– beschadiging van de zachte weefsels in de mondholte