Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Slechte adem ochtend? | 5 tips tegen stinkende adem ‘s morgens!

Slechte adem in de ochtend? Help!

slechte adem ochtend smorgens‘s Morgens een slechte adem hebben is een probleem waar bijna de helft van de wereldbevolking mee wordt geconfronteerd. Je hebt niet alleen een stinkende mondlucht, maar meestal óók een droge en vieze smaak in de mond. Hier kun je wat tegen doen. Op deze pagina beschrijven we de oorzaken van ochtendadem en geven we tips, middelen en adviezen waarmee je een stinkende adem in de ochtend kunt verhelpen.

 

 

 

Oorzaken slechte adem ochtend

stinkende mond ochtendSpeeksel heeft reinigende eigenschappen en houdt zodoende onze adem fris en het tandvlees gezond. Daarnaast beschermt speeksel het gebit tegen bacteriën, gaatjes en ontstekingen. Een gezond gebit heeft een rijke speekselvloed en is in staat de meeste bacteriële groei uit te schakelen voordat ze schade kunnen aanrichten aan je tanden en tandvlees. Wanneer speeksel ontbreekt kunnen er problemen ontstaan. Omdat de speekselklieren ‘s nachts op non actief staan, kunnen bacteriën ongestoord het mondweefsel aantasten en een slechte adem produceren. Verderop in dit artikel kun je lezen hoe je een ochtendlucht kunt tegengaan, maar eerst leggen we uit hoe bacteriën stinkende geuren produceren. 

 

Bacteriën

Er krioelen miljoenen bacteriën in onze mond, waarvan de gramnegatieve anäerobe micro-organismen de grootste veroorzakers zijn van slechte adem. Ze zijn voortdurend bezig met het afbreken van mondafval, waarbij ze proteïnen en suikers uit voedsel, mondcellen, plaque en slijm omzetten in gassen. Deze gassen noemt men in de medische wereld methylmercaptaan en dimethylsulfide en vallen onder de vluchtige zwavelverbindingen. De geur is te vergelijken met een combinatie van ontbindend vlees en rotte eieren. Zolang deze bacteriën ongestoord hun gang kunnen gaan, heb je dus last van halitose, een duur woord voor slechte adem.

 

Beschutte en droge plekken

Gramnegatieve anäerobe bacteriën zijn er goed in zich te verstoppen in de kleine ruimtes van de mondholte. Ze vestigen zich vooral op plekjes waar de invloed van het speeksel het minst is. Voorbeelden van droge en zuurstofloze plekken waar bacteriën zich graag bevinden zijn; tussen de papillen van de tong; in de neusholte; in de keelamandelen; tussen de kiezen en in de gingivaranden. Op verschillende manier kun je deze bacteriën uitschakelen. 

 

Middelen tegen ochtendlucht

Een vieze adem ‘s morgens ontstaat doordat de mond verdroogt tijdens de nachtrust. Er is een aantal stappen te volgen voor het ontwikkelen van een mondflora waarin anäerobe bacteriën niet meer bij machte zijn een onfrisse mondgeur te produceren. Dat doe je zó:

 

Wat te doen tegen slechte ochtendlucht

  • 1: Voordat je gaat slapen is het belangrijk je tong goed schoon te poetsen met een Orabrush. Daar waar gewone, commerciële tongreinigers slechts de oppervlakte van je tong bereiken, reinigt Orabrush als enige schraper ter wereld óók de ruimtes tussen de tongpapillen.
  • 2. Druppel een paar druppels California Breath Power Drops op het achterste deel van je tong, zodat bacteriën ook ‘s nachts niet meer kunnen terugkomen.
  • 3. Spoel je mond met een oxygene spoeling zoals Oxyd8. Oxyd8 bevat zuurstof en zink, en dat is nu net waar deze bacteriën niet van houden. Daarnaast stimuleert Oxyd8 als enige mondspoeling ter wereld de speekselklieren, waardoor je ook ‘s nachts je mond vochtig houdt.
  • 4. Voorkom een droge mond. Roken en alcohol zet de speekselklieren op “on hold.” Ook ademhalen door de mond of sommige medicijnen kunnen je mond verdrogen en zodoende op een vieze adem trakteren.
  • 5. Een uur voordat je naar bed gaat kun je beter niet meer eten. Achtergebleven suikers en eiwitten zijn een heerlijke maal voor bacteriën.

 

Slechte mondwaters

Gebruik liever geen tandpasta’s, mondspoelingen of mondsprays met alcohol, menthol of sodium lauryl sulfaat. Deze ingrediënten voelen actief, maar omdat ze de mond uitdrogen bezorgen ze je na een half uur een nóg viezere adem. Daarnaast bevatten bijna alle commerciële mondwaters sacharine en chloorhexidine. Saccharine vind je ook terug in schoonmaakmiddelen en van chloorhexidine kun je aanslag op je tanden en een zwarte tong krijgen. 

 

 

Lees ook:
Wat zijn goede middelen tegen slechte mondgeur?
Hoe krijg ik knoflookgeur weg?
Ik wil graag de kwaliteit van mijn adem testen
Waarom heb ik witte stukjes in mijn amandelen?