Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Tandpasta Top10 – Beste tandpasta’s (leestip)

Beste tandpasta Top10

Op zoek naar de allerbeste tandpasta? Grote kans dat jouw huidige tandpasta niet doet wat het belooft. Sterker nog, de meeste tandpasta’s bezitten een hoop ‘rommel’ waardoor mondproblemen juist verergeren. Écht goede tandpasta’s zijn schaars. In dit artikel bevelen we 2 tandpasta’s aan en leggen we uit op welke 10 eigenschappen je moet letten.

2 bewezen effectieve tandpasta’s: OxyFresh en Oxyd8.

OxyFresh en Oxyd8 zijn tandgels die niet alleen tandplakbacteriën vernietigen, maar ook de algehele mondflora een flinke boost geven. De formules zijn ontwikkeld door fabrikanten die het écht begrepen hebben.

 

1. OXYFRESH

Het is niet toevallig dat OxyFresh tandpasta ‘s werelds meest populaire tandpasta is. OxyFresh bevat eigenlijk alles wat je gebit en mond nodig heeft. Het is zeer geschikt voor mensen die vaker last hebben van gaatjes, tandsteen, gevoelige tanden en tandvleesproblemen, maar ook voor mensen die alleen het allerbeste willen voor het gebit. 

Waarom is deze tandpasta zo goed?

OxyFresh bevat actief zuurstof, zink, carrageenan, aloë vera en xylitol. Tegelijkertijd bevat het geen ‘dubieuze’ ingrediënten. 

2. OXYD8

Oxyd8 Toothpaste wordt door veel specialisten genoemd als één van de beste tandpasta’s ter wereld. Oxyd8 is vergelijkbaar met OxyFresh. Het enige verschil is dat Oxyd8 fluoride bevat en OxyFresh niet. Oxyd8 is een perfecte tandgel voor mensen die last hebben van droge mondklachten en een slechte adem. Daarnaast heeft Oxyd8 tandpasta een verzorgende werking op tandvlees en maakt het tandglazuur sterker. (Te bekijken op thebreathco.nl)

 

DE BESTE TANDPASTA……

1. Bevat géén sodium lauryl sulfaat (schuimt niet)

Hoe meer een tandpasta bijt, prikt of schuimt, des te groter de kans op orale ongemakken. Sodium (natrium) lauryl sulfaat is een bijtende schuimer dat vanwege haar prikkende werking de consument het idee geeft dat het werkt. In werkelijkheid veroorzaakt het kleine wondjes in je mondweefsels wat de kans verhoogt op slechte adem, mondzweren en aften. Liever niet gebruiken dus. 

 

2. Bevat geen saccharine

Saccharine is een stof die je jammergenoeg in bijna alle commerciële tandpasta’s tegen komt. Door verschillende onderzoekers is er bij dierproeven een verband gevonden tussen het gebruik van saccharine en blaaskanker bij ratten. Tegelijkertijd kan sacharine klachten oproepen zoals misselijkheid, diarree en huidirritaties. Daar komt bij dat je van saccharine een vieze mondsmaak krijgt. Dit ontstaat door een stofje dat vrijkomt wanneer saccharine door het lichaam wordt afgebroken. En alsof dat nog niet genoeg is; saccharine is een bijtende stof dat piepkleine wondjes maakt in je mondweefsels. Het prikt lekker, maar je mond zelf is hier niet blij mee. 

 

3. Bevat geen natrium (sodium) carboxymethyl cellulose

Sodium carboxymethyl cellulose wordt in allerlei producten gebruikt als dikmaker, schuimer en o.a. als smeermiddel in kunsttranen voor droge ogen. Ook vind je S.C.C. terug in laxeermiddelen, verf en papier. Sodium carboxymethyl cellulose in tandcrème schuimt wanneer het vrijkomt in de mond, maar doet verder niets tegen bacteriën. Helaas is het zo dat S.C.C. schuurt en schaaft langs de gevoelige slijmvliezen waarbij weefsels losraken. Dit ontstane mondafval wordt gebruikt door bacteriën om zich voort te planten. Tijdens dit proces komen volatiele zwavelverbindingen vrij, oftewel een stinkende adem. 

 

4. Bevat geen alcohol

Ook alcohol in tandpasta en mondwater kun je beter vermijden. Je zou denken dat alcohol een ontsmettende werking heeft. Dat is waar, maar pas op. Alcohol heeft een uitdrogende werking waardoor speekselklieren op on-hold komen te staan. Hierdoor verslechtert de kwaliteit van de adem juist. Daarnaast zorgt alcohol voor kleine beschadigingen in de mondweefsels. Dit trekt extra bacteriën aan wat de kans vergroot op orale ongemakken en zelfs mondkanker.

 

5. Bevat wél sodium chlorite

Een goede tandpasta bevat wél sodium chlorite. Sodium chlorite is een bestanddeel dat een flinke hoeveelheid zuurstof creëert in je mond. Omdat bacteriën niet kunnen leven in een zuurstofrijke mond, sterven ze per direct af. Daarnaast is sodium chlorite in staat om slecht ruikende gassen te veranderen in een neutrale – niet ruikende adem. Zuurstof op basis van sodium chlorite is in staat om bacteriën uit te schakelen die verantwoordelijk zijn voor stinkende adem en gaatjes.

 

6. Bevat wel sodium fluoride en xylitol

Sodium fluoride helpt tanderosie tegen te gaan. Het maakt glazuur sterker en voorkomt gaatjes. Daarnaast helpt fluoride bij gevoelige tanden. Xylitol zorgt ervoor dat tandplak zich niet kan vastklampen aan het tandglazuur. Het geeft een fijne smaak waardoor er geen suikers hoeven worden toegevoegd. Daarnaast blokkeert xylitol de vorming van plak rondom de tanden waardoor de kans op gaatjes wordt verminderd. Wil je liever geen fluoride en toch een bewezen goede tandpasta? OxyFresh is dan een overweging waard. 

 

7. Bevat wel aloë vera en zink

Een tandpasta met een hoge concentratie aloë vera is vaak een goede tandpasta. Onlangs is in Azië ontdekt dat aloë vera het lichaam stimuleert collageen aan te maken. Collageen zorgt ervoor dat ontstoken en beschadigd tandvlees sneller heelt. Aloë vera werkt ontsmettend en tegelijkertijd verzorgend voor wondjes en geïrriteerd tandvlees. Een goede tandpasta bevat ook zinklactaat. Zink is één van de sterkste antibacteriële ingrediënten en maakt smaakpapillen beter in staat te proeven.

 

8. Bestaat uit een gelstructuur 

Een goede tandpasta is geen tandpasta maar een doorzichtige gel. De moleculen in gel zijn kleiner dan die van de standaard commerciële tandpasta’s, waardoor ze beter binnendringen in bijvoorbeeld de oppervlakte van de tong en tussen de randen van de tanden en het tandvlees.

 

9. Bevat een neutrale zuurgraad (PH neutraal)

Let op de zuurgraad van je tandpasta. Veel tandpasta’s hebben een te lage ph-waarde waardoor de kans bestaat dat het glazuur verandert in een oplossing. Tevens zorgt een hoge zuurgraad in de mond ervoor dat schadelijke bacteriën makkelijker hun werk kunnen doen. De tandpasta’s van de Amerikaanse fabrikanten OxyFresh en Oxyd8 zijn als één van de weinige tandpasta’s niet zuur. 

 

10. Bevat plantaardige glycerine

De beste tandgel bevat glycerine en dan bij voorkeur plantaardige glycerine. Het zorgt ervoor dat de tandpasta niet uitdroogt nadat je het geopend hebt. Tevens werkt glycerine hydraterend waardoor er minder snel een slechte adem optreedt. 

Tot slot: Daarom zijn OxyFresh en Oxyd8 zo populair!

Niet zomaar zijn de tandpasta’s van OxyFresh en Oxyd8 een van de populairste tandpasta’s ter wereld. Zowel OxFresh als Oxyd8 zijn in staat om vele mondproblemen aan te pakken en te voorkomen. De gelstructuur bestaat uit de krachtige ingrediënten zink, zuurstof, aloe vera, xylitol en fluoride. Tegelijkertijd kunnen we deze fabrikanten niet betrappen op goedkope bestanddelen met bijwerkingen.

Lees ook: 

De 5 beste tandpasta’s tegen slechte adem

10 bewezen middelen die slechte adem voorkomen