Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Flossen? | Top10 flossers & tips hoe tanden te flossen!

tanden flossenTanden flossen tips!

Het belang van tanden flossen wordt door veel mensen onderschat. In dit artikel leggen we uit waarom flossen onvermijdelijk is voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Daarnaast omschrijven we hoe je moet flossen en welke producten je daarvoor het beste kunt gebruiken. Een goede mondhygiëne gaat verder dan alleen tandenpoetsen. 

 

 

Niet-flossers lopen een flink risico op gaatjes en tandvleesproblemen. De meeste gaatjes ontstaan bij de achterste kiezen, daar waar je met de tandenborstel slecht bij komt. Zelfs de meeste commerciële flosdraden hebben daar moeite mee. Daarom kun je het beste een flosser gebruiken met een y-curve, zoals bijvoorbeeld de comfort clean floss pick van Dentek. 

 

5 redenen waarom je MOET flossen!

 1. Een tandenborstel krijgt nooit álle plaque weg, simpelweg omdat de borstelhaartjes de kleine ruimtes van tanden en kiezen niet kunnen bereiken.
 2. Tandsteen ontwikkelt zich bij onvoldoende mondhygiëne ook onder net iets onder het tandvlees, ook wel subgingivaal tandsteen genoemd. Door te flossen zul je zien dat je deze ruimtes wél kunt schoonkrijgen. Het flosdraad wurmt zich namelijk beheerst en pijnloos onder de gingivarand. Wacht je te lang dan zul je het harde plak moeten laten verwijderen door een specialist. 
 3. Door te flossen verwijder je niet alleen plaque en etensresten en maar voorkom je ook ontstoken tandvlees, parodontitis, aanslag, tandsteen en tandbederf.
 4. Vooral de achterste kiezen zijn prima schuilplekken voor bacteriën en hebben vaak te maken met gaatjes en gingivitis. Een goede flosser met een y-curve, maakt deze plekken eenvoudiger schoon dan het conventionele flosdraad.

 

Flossen of stoken?

Veel mensen vragen zich af: Moet ik nu flossen of stoken? Het antwoord is simpel: allebei.

Flossen is vooral bedoeld voor de kleine tussen je achterste kiezen en voor de randjes onder je tandvlees. (Dentek comfort clean back teeth is een flosser en stoker ineen)
Tandenstoken is bedoeld om de grotere ruimtes tussen je tanden te ontdoen van etensresten en plaque.

De Comfort Clean Back Teeth van Dentek heeft zowel een flosser als tandenstoker ineen. Je kunt hem hier bestellen.

 

Moet ik flossen voor of na het tandenpoetsen?

Het maakt niets uit of je vóór of ná het tandenpoetsen flost, zolang je maar flost! Flossen kun je op meerdere momenten per dag doen, maar is vooral handig nadat je hebt gegeten.

 

Waarom een flosser of flosspick handiger is dan flossdraad van de rol

1. Flossdraad snijdt sneller in het tandvlees
2. Flossdraad is niet fijn voor mensen met gevoelig tandvlees
3. Flossdraad is lastig te coördineren als je de achterste kiezen wilt bereiken.

Je kunt dus beter een flosser/flosspick kopen dan het conventionele flosdraad.

 

Waarom je Dentek flosspick (comfort clean back teeth) het beste kunt gebruiken

Vergeleken met de doorsnee flossmiddelen is de Dentek comfort clean back Teeth één van de beste flossers die je kunt verkrijgen op de Europese markt.

7 Redenen waarom:

1: Zacht zijden flossdraad, vriendelijk voor het tandvlees.
2: Handig design, comfortabel in gebruik
3: Ergonomische Y curve, waardoor je de achterste kiezen eenvoudig bereikt : andere flossers of flossdraad hebben dat niet.
4: Inclusief tandenstoker, met ribbelstructuur waardoor er een masserend effect ontstaat. 
5: Ijzersterk, niet-scheurend flossdraad met een coating van fluor en mint. Werkt antibacterieel en tandglazuurversterkend.
6: Bereikt de allerkleinste ruimtes tussen tanden en kiezen

 

Tot Slot:
Weetjes over flossen

 • Flossen is vooral belangrijk voor de smalle tussenruimtes bij de achterste kiezen en tussen de raakvlakken van de tanden.
 • Een tandenborstel alléén is niet genoeg om gaatjes en ontstoken tandvlees te voorkomen.
 • Alleen door te flossen kun je bacteriën wegnemen die zich bevinden tussen de raakvlakken van de tanden.
 • Een flosspick is handiger dan flossdraad
 • Flossdraad zorgt namelijk al snel voor bloedingen omdat het lastig is niet door te schieten.
 • Waterflosser blijkt niet alle bacteriën weg te krijgen. Is daarom vooral bruikbaar voor mensen die niet in staat zijn de poetsbeweging te maken.
 • Ook kinderen moeten gaan flossen vanaf het moment dat twee tanden elkaar raken. Dentek heeft flossers ontworpen met een lekker smaakje en in dierenvorm, hetgeen zeker de aandacht van kinderen zal trekken!

 

Ik heb last van pijn en bloeden tijdens flossen

Flossen kan de eerste keren pijnlijk zijn en het tandvlees laten bloeden. Geef het niet op, dit is normaal. Na een aantal keren zul je zien dat het geen pijn meer doet of gaat bloeden. Wel is het van belang dat je rustig flosst en niet teveel druk zet. Als het na twee weken pijnlijk blijft en nog steeds bloedt ga dan naar de tandarts.

 

Welk flossmiddel kan ik het beste gebruiken?

Een flosser of flosspick is handiger dan flossdraad. Ben je toch op zoek naar het beste flosdraad dan kan het draad van Gum hulp bieden.