Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Beste 10 middelen en tips tegen slechte adem!

beste middelen tegen slechte ademTop 10 beste middelen en tips tegen Slechte Adem

Hieronder vind je een selectie van de 10 beste én voornaamste instrumenten tegen slechte adem. Hanteer deze middelen secuur en je bent ongetwijfeld verlost van slechte adem!

 
 • 1.  Orabrush Tongreiniger
  OrabrushWitte aanslag achter op je tong is voor 90% dé aanstichter van stinkende adem. Orabrush is wereldwijd de méést populaire tongplakafkrabber en onomstotelijk één van de beste wapens tegen slechte adem. Orabrush heeft naast een schraapfunctie óók een borstelfunctie en is daarom een zéér adequaat hulpmiddel voor het wegnemen van stinkende tongbacteriën. Te bekijken op Orabrush.nl
 
 • 2. OxyFresh Mondwater
  OxyFresh mondspoeling is één van de weinige mondwaters zonder alcohol, SLS of chloorhexidine en is daarom opmerkelijk grondiger dan bijvoorbeeld Listerine of CB12. Alcohol droogt mondweefsels uit en een ongesmeerde mondholte zorgt onherroepelijk voor vieze ademgeur. OxyFresh daarentegen, bevat een mix van actief zuurstof en zink. Omdat mondbacteriën niet kunnen overleven in een zuurstofrijke mondholte, sterven ze direct af, waardoor ze géén slechte ademgassen meer kunnen produceren. Je kunt dit revolutionaire spoelmiddel sinds kort ook in Nederland kopen op Oxyfresh.nl en DeMondzorgzaak.nl
 
 • 3. Suikervrije kauwgom
  Kaux kauwgomKauwen op suikervrije kauwgom zet de speekselklieren aan het werk. Speeksel vermorzelt iedere hinderlijke bacterie in de mond en is daarom onmisbaar in een gezonde mondholte. In een droge mond weten verkeerde bacteriën ongelimiteerd slechte ademgassen te produceren. Zorg er daarnaast voor dat je kauwgom geen suiker of aspartaam bevat, suikers zijn namelijk een heerlijke voedingsbodem voor de verkeerde bacteriën. Uit een recente test is naar voren gekomen dat de kauwgom van Kaux één van de beste chewinggums ter wereld is tegen stinkende ademgeuren!
 
 • 4. Water. Het consumeren van water heeft een aaneenschakeling van pluspunten. Elementair zorgt het voor een vochtige mond. Een vochtige mond bevordert de aanmaak van speeksel. Speeksel vuurt enzymen af en verplettert ongewenste bacteriën. Tegelijkertijd spoelt water ook etensresten en bacteriën direct weg. Spoelen heeft dan een subiet zuiverende functie. Als hekkensluiter legt een hoeveelheid water ook een slot op de maag. Het geschiedt wel eens dat een belabberde adem vanuit de maag komt. Drink per dag ten minste 7 glazen water om van je slechte adem af te komen. 
 
 • 5. Voorkom een droge mond. De Raspberry Hydrating Gel voorkomt niet alleen irritaties, het zorgt er ook voor dat bacteriën geen stinkende gassen meer kunnen produceren. De Raspberry Hydrating Gel is één van de weinige effectieve droge mond gels zonder dubieuze ingrediënten. 
 
 • 6. Lichtzurig voedsel eten (fruit, bruin brood, bessen, meloenen, appels en wortels) waarop gekauwd moet worden om zodoende de speekselvervaardiging op gang te brengen. Speeksel is van nature zuur en daarom uitermate adequaat in het wegbonjouren van bacteriën. Door zuur fruit te verorberen geef je het speeksel een extra boost. Ook de lozenges van DR Katz hebben een “mouthwetting effect” en zijn daarom zeer effectief in het bestrijden van stinkende ademgeur. Te bekijken op drogemondshop.nl.
 
 • 7. Oxyd8. Spoel en poets met de Oxyd8-lijn en de slechte micro-organismen zullen snel aftaaien. Oxyd8 werkt net als OxyFresh op basis van actief zuurstof en bevat geen agressieve bestanddelen waar je adem juist slechter van wordt. De middelen creëren een niet-zure, hydraterende en zuurstofrijke mondflora en zetten stinkende geuren om in een neutrale adem. Oxyd8 is in Amerika niet zomaar verkozen tot beste spoelmiddel. 
 
 •  8.  Tanden poetsen, flossen en stoken. Tandplak is net als tongdrab een sediment van bacteriën die zwavelachtige geuren verspreidt, waar je niet goedgemutst van wordt. Borstel alle tandbacteriën aandachtig schoon met flosdraad, tandenstoker en het liefst een elektrische tandenborstel. Laat de plekjes waar de tandenborstel niet deugdelijk bij kan, nimmer aan je voorbij gaan. Uit research blijkt dat zelfs een zeer miezerige cumulatie van bacteriën voor een slechte adem kan zorgen. De meest verkochte stokers, flossers en ragers ter wereld zijn die van Dentek. Te vinden op o.a. bol.com.
 
 • 9. Ontbijten met een robuuste boterham. Het brood is wezenlijk ook een soort tongschraper, maar bovenal is het cruciaal het ontbijt niet te passeren. Op een lege maag gaat het lichaam over op vetverbranding. Tijdens dit verbrandingsproces komen ketonen op dreef. Ketonen ruiken uitdrukkelijk niet naar bosviooltjes.
 
 • 10. Groene Thee Drinken. Wetenschappers uit Israel hebben blootgelegd dat antioxidanten in groene thee, de welvermaarde polyfenolen, een hoopgevend effect hebben op het welbevinden van de mond. Groene thee zou slechte adem bevechten, maar ook tandbederf en zelfs mondkanker kunnen voorkomen.
 
 • 11. Gorgelen met zout water. Veel mensen hebben last van vergrootte amandelen waardoor er crypten ontstaan. In deze crypten nestelen zich bacteriën en hopen zich op en vormen zich kleine gele stinksteentjes. Hier kan een enorm slechte adem van komen. Gorgel dagelijks een aantal keren met zout water, waardoor u de amandelen goed schoon houdt. Het beste is om uiteindelijk uw amandelen te laten verwijderen. 
 

Hoe behandel je een slechte adem?

Een stinkende adem is in de meeste gevallen goed te behandelen. Door het achterhalen van de oorzaak kunnen de bacteriën gerichter worden bestreden.

Omdat anaerobe bacteriën belangrijk zijn voor de afbraak van afvalstoffen is het gebruik van agressieve middelen met o.a. alcohol of chloorhexidine niet de oplossing. Dit maakt het juist erger. Wat zijn effectieve methoden?

Effectieve ingrediënten tegen ademgeur in verzorgingsmiddelen zijn zinkgluconate, aloë vera, green tea, xylitol, tea tree olie en glycyrrhizic acid. Dit tezamen met sodium chlorite (zuurstof) maakt een product goed bewapend tegen ademgeuren.

Gebruik liever geen middelen met sodium lauryl sulfaat of alcohol. Hieronder wordt een stappenplan met producten weergegeven die voldoen aan de verwachtingen.

 

 • Poets de tong (OraBrush en Gel en California Breath Powerdrops Tongue)
 • Doorbreek het gasvormingsproces van anaërobe bacteriën door het toevoegen van zuurstof in de mond. Dit kan door middel van een speciaal mondwater en tandpasta. (OxyFresh en Oxyd8),
 • Gebruik een speekselvervanger bij monddroogheid (RaspBerry Hydrating Gel)
 • Bestrijdt bacteriën vanuit de neus met California Breath Nasal Drops
 • Verwijder tandsteen met Profi of Piksters stain remover
 • Floss en stook zoveel mogelijk met de  middelen van Dentek.
 • Stimuleer de speekselproductie door te zuigen op lozenges met xylitol en zuurstof. Tip: Dr. Katz Dry Mouth Lozenges of kaux kauwgom.
 • Eet fruit. Fruit heeft antibacteriële en hydraterende eigenschappen.
 • Slik dagelijks voedingssupplementen. Vitamines helpen het lichaam in het afbreken van mondafval.
 • Adem door de neus in plaats van door de mond.
 • Probeer medicatie zoals sommige anti-depressiva en anti-histamine waar mogelijk te vermijden. Overleg met de dokter of er vervangers zijn. Enkele medicijnen drogen namelijk de mond uit.
 • Stop met roken. Rokers lopen sneller kans op ontstekingen en monddroogheid wat het risico op slechte adem vergroot.

 

Tot slot

De mondholte voorzien van actief zuurstof tezamen met tongreiniging, is één van de weinige manieren om stinkende adem écht tegen te gaan. Zuurstof remt de bacteriegroei en elimineert de geur die ze veroorzaken.

In Amerika zijn OxyFresh, Orabrush en Oxyd8 de meest verkochte middelen tegen slechte adem. Niet zomaar worden deze merken meerdere keren in dit artikel genoemd. 

 

Lees ook de volgende onderwerpen over slechte adem