Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Top5 Beste Tandpasta tegen slechte adem – TIP!

Beste tandpasta tegen slechte adem

Wat zijn de beste 5 tandpasta’s tegen slechte adem? Niet alle tandpasta’s doen wat ze beloven. De meeste grote fabrikanten vullen haar tubes met goedkope, agressieve en bijtende bestanddelen. De consument heeft door het prikkende effect het idee dat het écht werkt. In werkelijkheid verdroogt het de mond en maakt het piepkleine wondjes in de slijmvliezen. Het gevolg is; een slechte adem, monddroogheid, irritaties aan weefsels, mondbranden, aften en nog meer. In dit artikel noemen we 5 fabrikanten die het wél begrepen hebben en vooral waarom ze beter zijn dan de standaard drogisterijmiddelen.

 

1. OxyFresh

Met een flinke afstand verslaat OxyFresh alle andere tandpasta’s als het gaat om het tegengaan van slechte adem. Oxyfresh werkt op basis van actief zuurstof. Zuurstof heeft de eigenschap om stinkende geuren om te zetten in een neutrale en frisse geur. Daarnaast bestaat deze tandpasta uit aloe vera, xylitol en essentiële oliën. De formule van Oxyfresh is door andere fabrikanten vaak geimiteerd, maar nog nooit geëvenaard. Zeer geschikt voor mensen die last hebben van slechte adem, xerostomie en gingivitis of voor mensen die alleen het allerbeste willen gebruiken voor het gebit. Verkrijgbaar met en zonder fluoride.

 

2. Oxyd8

Oxyd8 heeft net als OxyFresh alles wat je van een tandpasta mag verwachten. Oxyd8 werkt op basis van actief zuurstof en bevat geen ‘rommel’ zoals sodium lauryl sulfaat, alcohol of menthol. Oxyd8 zorgt voor een niet-zure en speekselrijke mondholte waarin bacteriën op een natuurlijke manier worden aangepakt. En dat allemaal zonder de natuurlijke balans te verstoren.

 

3. The Breath Co. Healthy Gums

The Breath Co. Healthy Gums tandpasta is geen goedkope, maar wel een goede tandpasta. Deze gel is geschikt voor mensen die last hebben van slechte adem, tandsteen en ontstoken tandvlees. Het schuimt en schuurt niet en zorgt voor een speekselrijke mondholte. Net als OxyFresh en Oxyd8 is deze tandpasta ook in staat om de zuurgraad in de mondholte te neutraliseren, waardoor er een klimaat ontstaat waarin bacteriën zich niet verder ontwikkelen en geen ademgeuren kunnen uitstoten.

 

4. AtemFrisch

Atemfrisch Tandpasta. Atemfrisch tandpasta komt binnenkort op de markt. De fabrikant geeft aan dat ook deze tandpasta wordt gevuld met sodium chlorite. Dit is het bestanddeel dat ervoor zorgt dat zuurstof vrij komt in de mond. We weten helaas nog niet welke ingrediënten er nog meer in te vinden zijn, dus we wachten het af.

 

5. Bluem

De tandpasta van Bluem werkt net als de voorgaande tandpasta’s op basis van zuurstof, maar dan gewonnen uit honing. Zuurstof is in staat om stinkende geuren om te zetten in een neutrale geur. Deze manier van ademgeur bestrijden is veel vriendelijker voor de mondholte dan de agressievere middelen. Helaas vind je in deze tandpasta ook het ingrediënt sodium lauryl sulfaat. Dit is voor veel mensen een reden om deze tandgel niet te gebruiken. Sodium lauryl sulfaat is een oppervlakte actieve stof. Dit zorgt voor een schuimend en schurend effect. In werkelijkheid maakt het microscopische wondjes in de weefsels. Dit heeft een aanzuigende werking werking op bacteriën en kan daarom resulteren in slechte adem, aften en mondbranden.

 

Let op de ingrediënten in je tandpasta

Je vertrouwt vaak blindelings op je favoriete tandpasta. De fabrikanten claimen immers dat fluoride gaatjes voorkomt en dat je er parelwitte tanden van krijgt. Wat ze je echter niet vertellen is dat er ook ingrediënten toegevoegd worden die de ademkwaliteit juist verslechteren.

Er is een aantal bestanddelen in tandpasta’s die kunnen bijdragen aan de vorming van slechte adem. Het gaat hier om de ingrediënten sodium lauryl sulfaat, alcohol, sacharine en sodium carboxymethyl cellulose. Vanwege haar agressieve eigenschappen zijn het mogelijke veroorzakers van zowel slechte adem als andere orale ongemakken zoals gingivitis en parodontitis.

 

Sodium Carboxymethyl Cellulose

Zit er sodium carboxmethyl cellulose in je tandpasta? Overweeg dan iets anders te gebruiken. SCC wordt in tandpasta’s gebruikt als verdikkingsmiddel en schuimer. Het geeft een bubbelend, bijtend en prikkend effect. De consument ervaart dit als fris en effectief. In werkelijkheid irriteert en verzwakt het de mondweefsels. Kwetsbaar weefsel wordt door bacteriën gebruikt als voedingsbodem waaruit slechte adem ontstaat. Hoe kan dat precies?

De bacteriën die stinkende geuren creëren heten ook wel anaerobe bacteriën. Ze verteren alles wat ze tegenkomen in de mond. Denk hierbij aan voedselresten, epitheel, bloed, slijm en afgeschaafd wangslijmvlies. Tijdens de vertering komt er een gas vrij, ook wel volatiele zwavelverbindingen genoemd. Dit gas ruikt naar ontbindend vlees en rotte eieren.

Veelvuldig gebruik van tandpasta met SCC zorgt voor zwak weefsel dat minuscule deeltjes van bloed, eiwit en epitheel achterlaat in de mond. Dit residu wordt gebruikt als voedsel voor anaerobe bacteriën. Gevolg; een nog slechtere adem.

 

Sodium (natrium) Lauryl Sulfaat

Het is opmerkelijk dat de meeste tandpasta’s nog steeds worden voorzien van sodium lauryl sulfaat. Net zoals SCC zorgt SLS voor een schuimende en prikkende werking. De consument heeft daardoor het gevoel dat het goed werkt. Wat veel mensen niet weten is dat SLS juist irritaties veroorzaakt aan de slijmvliezen. Het creëert piepkleine wondjes.

Een nadeel hiervan is dat het bacteriën aantrekt. Dit leidt tot slechte adem vanwege de afbraak van vrijgekomen bloed en dode weefsels. Tegelijkertijd is SLS hoofdverdachte nummer 1 als het gaat om het veroorzaken van aften en mondbranden. Liever niet gebruiken dus.

 

Sodium Sacharine

Sodium sacharine is vele malen zoeter dan suiker. Het wordt wereldwijd in miljoenen producten toegepast als zoetmaker. Je tandpasta smaakt dan zoeter. Het heeft verder geen enkele toegevoegde waarde. Sacharine kan mogelijkerwijs een diabetes-achtige reactie teweegbrengen bij mensen die gevoelig zijn voor glucose.

Onderzoekers ontdekten dat het lichaam extra insuline aanmaakt, omdat ze denkt suikers te moeten transporteren. In werkelijkheid is het dus geen suiker maar sacharine. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam op de lagere termijn minder gevoelig wordt voor de aanwezigheid van echt suiker. Er ontstaat vervolgens een hoger risico op het ontwikkelen van suikerziekte.

 

Wat zijn bewezen effectieve ingrediënten tegen ademgeuren?

Tandpasta’s werken goed tegen slechte adem wanneer de formule bestaat uit niet-schurende ingrediënten en wanneer ze op een natuurlijke wijze bacteriën bestrijdt. Denk hierbij aan stoffen zoals xylitol, actief oxygen (zuurstof), zinklactaat, plantaardige glycerine, aloë vera en essentiële olien.

Deze mix van goede bestanddelen vind je onder andere terug in de producten van Oxyd8 en OxyFresh.