Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Gele brokjes of witte stukjes uit je keel? | Tips en oorzaken

Brokjes uit je keel? | Tonsilstones

amandelstenen

Last van vieze, stinkende, gele of witte stukjes in je keel? Dit zijn zéér waarschijnlijk amandelstenen (tonsilstones). Amandelsteentjes zijn gele of witte brokjes die zich bevinden in de kuiltjes van je amandelen. Wereldwijd worden op vele gezondheidsforums vragen gesteld over hoe je verlost kan raken van deze stinkende witte korrels.  Helaas zijn échte adviezen schaars en niet altijd juist. In dit artikel zullen we je zo nauwkeurig mogelijk informeren.


 

stukje in keelGroeven in de amandelen

Onze keelamandelen zijn tijdens de kinderjaren het meest werkzaam. Amandelen beschermen ons lichaam tegen ziekteverwekkers. Als je ouder wordt kunnen ze gaan krimpen en een kraterige vorm aannemen. Meer 45% van de Nederlandse bevolking heeft last van gaatjes of “crypten” in de amandelen en daarmee een grote kans op stinkende steentjes uit de keel.

 

Hoe ontstaan amandelstenen?

Voedselresten, slijm en dode mondcellen raken verstrikt in de groeven van je amandelen en gaan een gistingsproces aan met de anäerobe bacteriën. Eiwitten, zwavel en suikers worden door de anäerobe bacteriën uit het verstrikt geraakte voedsel onttrokken en omgezet in verkalkte steentjes. De geur die tijdens dit proces vrijkomt is zéér onaangenaam en kan je flinke ellende bezorgen.

 

Middelen en behandeling

stinkende brokken keelEr zijn verschillende middelen op de markt die de bacteriële aangroei van amandelsteentjes een halt toeroepen. Met name oxygene producten (Oxyd8) mechanische middelen (Orabrush.nl) én middelen die enzymen toevoegen aan de mondflora (Foam), zorgen ervoor dat bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de productie van amandelstenen, direct afsterven.  demondzorgzaak.nl heeft het grootste assortiment tegen tonsilstones van NL

 

Tips en adviezen

Probeer een droge mond te voorkomen door minder koffie en alcohol te drinken. Ook tandpasta’s met menthol of mondwaters met alcohol bezorgen je een droge mond. Het klinkt tegenstrijdig, maar je krijgt hier uiteindelijk meer tonsilsteentjes van. Neem daarom altijd voor de zekerheid een oxygene mondspray op zak en reinig je tong met Orabrush foam en poets je tanden met speekselstimulerende tandpasta. Voorkom daarnaast dat er voedselresten in je mond achterblijven. Bacteriën zijn met name erg dol op zuivel en suikers en gebruiken deze ingrediënten onder meer voor de productie van stinkende zwavelgassen en tonsilstones.

 

Gerelateerde artikelen

Wat is de beste tandpasta tegen slechte adem?
10 tips om knoflookadem te voorkomen

Hoe kun je slechte adem het beste verhelpen?
Wat zijn de effectiefste producten tegen stinkende adem?