Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Mondspoeling Top10 | Best bewezen spoelmiddel!

Mondspoeling Top10

Op zoek naar de allerbeste mondspoeling? Dit artikel zet 10 bewezen mondwaters in de spotlights. Er zijn nogal wat spoelmiddelen met twijfelachtige ingrediënten waar je beter niet mee kunt spoelen.

Vergelijk deze spoelingen met een cocktail van nare chemicaliën. Veel mondwaters leiden op de langere termijn tot tandverkleuring, een verstoorde mondflora en een nóg slechtere adem.

Vaak zit het zo: Hoe goedkoper het spoelmiddel, des te meer rommel erin verwerkt zit. Maar ook dure gorgelmiddelen slaan de plank wel eens mis. Vooral om het stofje sodium lauryl sulfaat.

Waarom zit sodium lauryl sulfaat dan tóch in veel spoelingen?

Fabrikanten voegen sodium lauryl sulfaat toe vanwege haar prikkende eigenschap.

De gebruiker krijgt daar een fris gevoel van. Echter is dat slechts een gevoel. Het doet niet meer dan dat.

In de realiteit maakt sodium lauryl sulfaat (onzichtbare) beschadigingen in je mondslijmvliezen. Bij langdurig gebruik raakt de mond zelfs zo ontregeld dat het zijn ademfrisheid chronisch verliest. Ook ontstaan er mogelijk aften en geïrriteerde weefsels.

Hoe harder een mondspoeling prikt of bijt, des meer een reden om er niet mee door te spoelen.

Wat is dan wel goed?

Hoewel je soms goed moet zoeken, zijn er natuurlijk ook mondspoelingen beschikbaar die wél aan de verwachtingen van een goed mondwater voldoen.

In dit artikel lees je een overzicht van 10 goede mondwaters en ontdek je waarom ze naar onze mening beter zijn dan de standaard (vaak commerciële) drogisterijmiddelen.

 

Beste 10 mondspoelingen

1 OxyFresh Lemon Mint Power Rinsemondwater
Dit mondwater staat terecht op de 1e plaats. Niet zomaar draagt deze versie van OxyFresh de naam Power Rinse met zich mee. Deze fabrikant heeft haar formule met veel aandacht samengesteld.

OxyFresh is één van de weinige spoelmiddelen ter wereld dat begrijpt dat je (voor het allerbeste resultaat) de mondholte niet moet shockeren met agressieve bacteriedodende stoffen.

De doorsnee mondspoelingen roeien de gehele mondflora uit. Onverstandig. Je mond heeft deze bacteriën namelijk nodig. OxyFresh Power Rinse maakt het mogelijk dat bacteriën mogen blijven leven, maar niet de overhand krijgen. Hierdoor zijn de micro-organismen onschadelijk, maar wel nuttig.

Daarnaast is deze OxyFresh Power Rinse zo rijk samengesteld dat het ook
helpt bij tandvleesproblemen en een slechte adem kan omzetten in een niet-ruikende adem. In Nederland alleen te bestellen op DeMondzorgzaak.nl (meeste voordeel), bol.com en Oxyfresh.nl

 

2 Oxyd8 Regular
Op korte afstand volgt Oxyd8. Net als OxyFresh heeft Oxyd8 aangetoond een slechte adem te bestrijden zonder de flora te verstoren.

Oxyd8 is een formule dat is ontworpen door Dr. Katz, eigenaar van TheraBreath. Dr. Katz verdient lof, want de resultaten zijn verbluffend en we kunnen samenstelling niet betrappen op vervelende ingrediënten zoals alcohol, kleurstof, sodium lauryl sulfaat, saccharine of sodium carboxymethyl cellulose.

Ook Oxyd8 is verrijkt met actief zuurstof, xylitol en zinklactaat. Beide stoffen hebben een bewezen werking tegen stinkende ademgeur.

Dit Amerikaanse bedrijf heeft de afgelopen 10 jaar miljoenen mensen van haar slechte adem afgeholpen. Oxyd8 is in Nederland te koop onder de naam TheBreathCo.nl

 

3 Dessert Essence Tea Tree Oil
Mondzorgspecialisten raden steeds vaker aan om te spoelen met tea tree olie. Tea tree olie heeft antiseptische eigenschappen en voorkomt met name schimmels en aanslag op de tong. Tea tree olie komt van de Australische boom Melaleuca Alternifolia.

Tea tree olie helpt ook gaatjes en tandbederf te voorkomen terwijl het tegelijkertijd bouwt aan het sterker maken van het tandvlees.

Veel spoelmiddelen die beschikken over tea tree olie blijken jammergenoeg erg zuur en zijn gecombineerd met ‘verkeerde’ ingrediënten.

De mondspoeling van Desert Essence Tea Tree Oil heeft dit niet en is om die reden een perfecte mondspoeling voor mensen met een overkill van bacteriën in de mond en achter op de tong.

 

4 Oxyd8 Dry Mouth
In dit artikel worden mondspoelingen geprezen om haar uiteenlopende goede eigenschappen. Het Oxyd8 Dry Mouth mondwater bevat ze (zo goed als) allemaal.

Oxyd8 Dry Mouth richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op mensen met een droge mond. Het bijzondere aan dit mondwater is dat het speekselenzymen, speekselopwekkers én mondbevochtigers combineert in 1 formule. Geen spoelmiddel ter wereld evenaart dit.

De substantie is daarom iets dikker dan dat je gewend bent. Goed schudden voordat je gaat spoelen en je bent verzekerd van een optimale conditie van de mond.

 

5 PerioTherapy
PerioTherapy is een perfect spoelmiddel voor mensen die een acute ontsteking van het tandvlees willen tegengaan.

PerioTherapy is uit deze top10 het enige spoelmiddel waar je beter niet langer dan 3 weken mee kunt spoelen. Dit namelijk vanwege het bestanddeel cetylpyridiniumchloride (CPC).

CPC is overigens net zo sterk als bijvoorbeeld chloorhexidine maar heeft aanzienlijk minder kans op vervelende bijwerkingen.

PerioTherapy helpt het tandvlees sneller te herstellen en voorkomt de opbouw van tandplak en tandsteen. Tegelijkertijd zorgt sodium chlorite ervoor dat stinkende adem wordt geneutraliseerd. Het bevat geen kleurstof, alcohol of kunstmatige smaakstoffen.

 

6 Xerostom Mondwater
Ook Xerostom target zich vooral op mensen met een droge mond. De reden waarom spoelmiddelen voor monddroogheid juist voor iedereen goed zijn is omdat ze lief zijn voor de weefsels en het speeksel rijkelijk laten vloeien.

Het mondwater van Xerostom helpt tegelijkertijd gaatjes voorkomen en werkt pijnverlichtend bij een ontsteking van het mondslijmvlies (mucositis).

Het chronisch last hebben van xerostomie kan erg vervelend zijn. De producten van Xerostom kunnen de kwaliteit van leven vanwege de symtoombestrijding in dit geval aanzienlijk verbeteren.

Xerostom mondspoeling is opgebouwd uit olijfolie (uit de eerste pers), betaïne en xylitol. Deze combinatie heeft bewezen de speekselvloed met 200% te doen toenemen.

De andere bestanddelen fluoride, calcium, natuurlijke oliën en bevochtigers ondersteunen de speekselklieren en beschermen het tandglazuur tegen demineralisatie en erosie.

Uiteraard is het spoelmiddel PH neutraal en vrij van bijtende schuimers, alcohol en zoetstof.

 

7 OxyFresh Patented Zinc
OxyFresh Patented Zinc is de simpele versie van OxyFresh Power Rinse, maar wint het nog steeds in effectiviteit en mondvriendelijkheid van veel andere mondspoelingen.

Daar waar de Power Rinse ook inzetbaar is tegen ontstekingen en monddroogheid, richt de Patented Zinc versie zich voornamelijk op slechte adem.

Al na een paar dagen heeft dit mondwater bewezen dat je je voor 6 uur lang geen zorgen meer hoeft te maken over je adem.

 

8 Breezecare (KForce)
Breezecare komt uit Australië en is momenteel niet te koop in Nederland. Breezecare raadt aan om te spoelen met twee soorten mondspoelingen; KFORCE Balance en met KFORCE Plus.

Twee keer per week spoelen met het mild alkalische mondwater verhelpt problemen met de ademfrisheid. In dit spoelmiddel zit tevens citroenzuur. Dit klinkt opmerkelijk maar in deze samenstelling kan het geen kwaad. Citroenzuur gaat tandsteen tegen.

Correctie: een oplettende lezer heeft ons getipt op het volgende. Breezecare bevat helaas wél sodium lauryl sulfaat en zal daarom deze top10 lijst moeten gaan verlaten.

 

9 AtemFrisch
AtemFrisch is eigenlijk een heel eenvoudig spoelmiddel. Er kan met dit gorgelwater om die reden niet veel misgaan.

AtemFrisch bevat sodium chlorite waarmee slechte adem op een mondvriendelijke manier wordt aangepakt. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van halitose. Het dient niet voor andere doeleinden.

AtemFrisch bevat geen bijtende schuimers en is niet zuur. Ondanks zijn eenvoud onderscheid dit spoelmiddel zich toch van vele andere mondwaters op de markt.

 

10 OralSeven Mouth rinse
Met OralSeven bedoelen we niet het Nederlandse merk O7. OralSeven komt uit Engeland.

De natuurlijke enzymen geven de speekselklieren een flinke boost, waardoor de mondholte beschermt blijft tegen een te grote concentratie van bacteriën.

Het mondwater bevat geen alcohol, geen menthol en geen sodium lauryl sulfaat. Het bijt niet en daar zijn wij fan van.

Tegelijkertijd is dit spoelmiddel in staat om zuren te neutraliseren waardoor ze geen schade aan tanden aan kunnen richten. 

Hoewel Oralseven niet de resultaten bereikt van OxyFresh of Oxyd8 verdient het zeker een plaats in de top10. Online verkrijgbaar bij DeMondzorgzaak.nl 

 

Tot slot
Je mondholte is er niet voor gemaakt om dagelijks besprenkeld te worden met bijtende chemicaliën. Helaas zijn er veel mondspoelingen die de natuurlijke huishouding flink op zijn kop zetten.

Probeer te allen tijde te voorkomen dat je mond ‘belast’ met de volgende ingrediënten;

  • Alcohol
  • Chloorhexidine
  • Sodium (natrium) lauryl sulfaat
  • Sodium Saccharine
  • Kleurstoffen vaak aangeduid als CL
  • Benzalkonium chloride
  • Peroxide
  • Triclosan


Zuurstof (active oxygen)

Het spoelen met zuurstof helpt om de juiste bacteriële balans te behouden. Zo krijgen de anaerobe bacteriën niet de overhand en kunnen ze geen schade aanrichten.

Er komen steeds vaker mondwaters op de markt met actieve zuurstof. Die zijn niet per definitie goed. Kijk goed naar het label en probeer de zuurgraad te achterhalen. Een PH onder 5,5 is erg slecht voor je tanden.

Spoelmiddelen zoals OxyFresh en Oxyd8 zijn vaak geprobeerd na te maken maar nooit geëvenaard. Ze hebben een perfecte PH waarde en bewezen de allergrootste orale ongemakken te bestrijden.


Lees ook:

Witte tong aanslag: zo krijg je het weg

De beste 10 eigenschappen van een tandpasta

Tong reinigen in 5 stappen