Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Slechte adem tijdens afvallen – oorzaak en tips

Slechte adem door afvallen – tips!

Wanneer je bezig bent met afvallen, kan het voorkomen dat je last hebt van een slechte adem. Dit is een direct gevolg van het gewichtverlies. De exacte oorzaak kan per persoon verschillen. Gelukkig is er in de meeste gevallen eenvoudig iets aan te doen.

Oorzaken van een slechte adem bij het afvallen:
– droge mond
– eiwitdieet
– afbraak vet
– koolhydraatarm dieet

1. Droge mond en slechte adem
Met name wanneer er wordt gevast, bijvoorbeeld tijdens de Ramadan, is een droge mond niet ongebruikelijk. In een droge mond gaan sommige bacteriën harder groeien dan andere. Het zijn juist deze bacteriën die een slechte adem veroorzaken, doordat ze zwavelgassen uitstoten.

Bij een droge mond is het belangrijk dat de speekselproductie gestimuleerd wordt. Speeksel remt de groei van bacteriën en schimmels en voorkomt op deze manier een vieze adem. Bovendien is de kans op ontstekingen kleiner bij een goede speekselproductie. Je voorkomt een droge mond door:
– de mond te spoelen met mondwater dat actief zuurstof bevatten
– op kauwgom te kauwen
– te minderen met alcohol en koffie
– de mond te hydrateren met een kunstmatige speekselgel

2. Eiwitrijk dieet
Een effectieve manier om af te vallen is het zogenaamde eiwitrijke dieet. Bij dit dieet eet je, zoals de naam al zegt, veel producten met eiwitten en worden doorgaans koolhydraten gemeden. Hoewel het een effectief dieet is om mee af te vallen, kleven er ook nadelen aan een eiwitrijk dieet.

Bacteriën in de mond, met name de anaerobe bacteriën, gebruiken eiwitten als brandstof om te leven. Bij de omzetting van eiwitten in energie worden zwavelgassen uitgestoten door de bacteriën. Zwavel heeft een karakteristieke geur van rotte eieren. Dit leidt tot een vieze smaak en slechte adem, die zelfs merkbaar is voor omstanders. De bacteriën kunnen op verschillende manieren bestreden worden:

– reinig de tong met een tongschraper
– gebruik mondwater met actief zuurstof
– reinig de tanden grondig door ook te flossen en te stoken

3. Vetverbranding en ketonen
Wanneer er veel vet wordt verbrand, komen onder meer zogenaamde ketonen vrij. Ketonen komen in het bloed terecht en worden uiteindelijk grotendeels uitgeademd. Hoewel je op deze manier effectief gewicht verliest, stinken de ketonen helaas wel. De geur is het beste te vergelijken met de geur van aceton: niet een geur die je graag wilt ruiken.

De afgifte van ketonen vindt vooral plaats bij een koolhydraatarm dieet. Koolhydraten vormen normaal gesproken een primaire bron van energie voor het lichaam. Zijn er niet of nauwelijks koolhydraten aanwezig, dan gaat het lichaam over op de verbranding van vetten.

Omdat deze manier van vetverbranding effectief is om af te vallen, is het misschien niet aantrekkelijk om te stoppen met een koolhydraatarm dieet. Wil je de slechte adem toch tegengaan, dan is het verstandig om veel water te drinken. Dit verdunt de geur van de ketonen, waardoor het minder snel opvalt.