Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Droge mond? | Top10 middelen tegen een droge mond!

Help, ik heb een droge mond!

droge-mond-keelEen droge mond of keel is één van de grootste veroorzakers van slechte adem. Een verdroogde mondholte is een ideale omgeving voor bacteriën waarin ze slechte ademgassen kunnen produceren en zich kunnen vermeerderen. Daarom is het van belang hier iets tegen te doen. Op deze pagina beschrijven we niet alleen de oorzaken en symptomen, maar benoemen we óók tips, middelen en adviezen waarmee je een droge mond kunt verhelpen!

 

 

 

Wat is een droge mond?

wakker worden met een droge mondWanneer je ‘s ochtends wakker wordt met een droge mond of keel geeft dat niet bepaald een fris gevoel. Opstaan met een droge mond is erg vervelend en heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid van je mond. Er zijn producten die je kunnen helpen de mond vochtig te houden zodat je een stuk minder uit mond ruikt. Je kunt bijvoorbeeld een oxygenating tandpasta en mondwater van Oxyd8 Plus gebruiken. Door het gebruik van Oxyd8 mondwater en tandpasta komt er een flinke dosis zuurstof vrij in de mond, waardoor speekselklieren gaan werken en bacteriën niet meer kunnen voortbestaan. Oxyd8 spoelmiddel en tandpasta is één van de beste wapens ter wereld tegen een droge mond. 

 

Xerostomie
Een ander woord voor droge mond is xerostomie. Bij xerostomie is er een onvoldoende aanmaak van speeksel waardoor mondweefsels uitdrogen en bacteriën de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Xerostomie is geen ziekte op zich, maar een mogelijk symptoom van een bepaalde gewoonte of aandoening.

 

Oorzaken van een droge mond

 1. Medicijngebruik. Met name antidepressiva kunnen een droge mond veroorzaken.
 2. Radiotherapie. Radiotherapie tast de speekselklieren aan waardoor ze niet meer in staat zijn de mond voldoende gehydrateerd te houden.
 3. Ziekte. Ziektes of infecties zoals het syndroom van Sjögren, AIDS, reuma en Parkinson kunnen een droge mond veroorzaken.
 4. Depressie en angst. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die lijden aan een depressie of angststoornis een verminderde toevoer van speeksel hebben.
 5. Uitdroging. Te weinig vocht zorgt onherroepelijk voor een droge mond.
 6. Mondademhaling. Ademhalen via de mond droogt de mond uit.
 7. Beweging. Sporten, in de zon liggen en simpelweg door ouder worden zijn eveneens oorzaken van een verminderde speekselproductie.
 8. Verkeerde tandpasta. Eén van de grootste veroorzakers van een dirge mond bij jongeren is het gebruik van de verkeerde tandpasta of mondwater. Tandpasta met sodium lauryl sulfaat en alcohol verdrogen de mond. Kies daarom altijd voor producten met actieve zuurstof, tea tree olie en zink. Tip OxyFresh of Oxyd8.

 

Gevolgen en symptomen van een droge mond.

Helaas gaat het hebben van xerostomie gepaard met vervelende symptomen en gevolgen. Hieronder beschrijven we de nadelen van een droge mond.

 1. Slechte adem
  Eén van de eerste symptomen die de kop opsteken bij een droge mond is het hebben van een slechte adem. Bacteriën kunnen alleen in een droge mond overleven en sulfurverbindingen produceren. Deze gassen hebben niet alleen een negatieve invloed op de kwaliteit van je adem, ze tasten ook je tandvlees aan. Een droge mond kun je daarom het beste voorkomen met middelen die de mond voorzien van zuurstof én de speekselklieren in werking zetten. Oxyd8 is zo’n middel. Mondspoelingen en tandpasta’s van Oxyd8 zijn een van de meest gewaardeerde en effectieve middelen tegen een droge mond.
 2. Moeite met eten, praten en slikken. Speeksel heeft als functie het orale weefsel te beschermen en vochtig en soepel te houden. Een gebrek aan speeksel kan een zere keel veroorzaken door de droge weefsels ervoor zorgen dat eten, praten en slikken moeizaam verloopt.
 3. Verstoorde smaak. In de wetenschap noemt men dit dysgeusia. Dit treedt op wanneer een droge mond is ontstaan by damaged salivary glands, nerves and ducts. Mensen die hieraan lijden beoordelen het eten al gauw met een “rare smaak” of “geen smaak.”
 4. Pijnlijke tong. Wanneer je lijdt aan een droge mond heb je al snel last van een brandend gevoel in de mond. De tong voelt droog en ruw aan en kan er roder uitzien dan normaal.
 5. Veel dorst hebben. Nu de mondweefsels haar natuurlijke bevochtiger is verloren begint de mond extra te verlangen naar vocht.
 6. Gescheurde mondhoeken en een droog gevoel in de mond, keel en neuspassages.

 

Middelen en tips bij droge mond

wanneer je een droge mond ongemoeid laat dan kan dit resulteren in tanderosie, ontstoken tandvlees, schimmel, candida of een slechte adem. Hieronder staan een aantal tips en middelen tegen een droge mond of keel.

 1. Vermijd spoelmiddelen met alcohol. Alcohol droogt uit en irriteert. Het gevolg is een nog slechtere adem. Gebruik juist een (niet zuur) spoelmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een droge mond. Bewezen goede middelen zijn Oxyd8 Dry Mouth of OxyFresh.
 2. Bezoek met regelmaat de tandarts
 3. Poets niet met een tandpasta dat sodium lauryl sulfaat bevat, dit maakt het probleem vaak erger. Kies voor milde en speekselstimulerende tandpasta’s zoals The Breath Co. Toothpaste.
 4. Drink 8 glazen water per dag. Als je veel koffie drinkt, neem dan naast iedere kop koffie ook een glas water. Zuig op suikervrije snoepjes of kauwgom die speciaal ontworpen zijn tegen een droge mond. (TIP: Dr Katz Dry Mouth Lozenges, Kaux Kauwgom of The Breath Co. Chewing Gum).
 5. Besteed voldoende aandacht aan je mondverzorging.
 6. Overleg met de huisarts of je misschien andere medicijnen kunt gebruiken.
 7. Drink voldoende water
 8. Middelen met carboxymethyl cellulose zijn speekselvervangers. 

 

Oxyd8 Dry Mouth Mondwater

De producten van Oxyd8 worden niet zomaar meerdere keren vernoemd in dit artikel. Oxyd8 Dry Mouth mondwater is één van ‘s werelds meest populaire middelen tegen droge-mond-klachten. De formule verslaat andere producten tegen monddroogheid in zowel effectiviteit als mondvriendelijkheid.

Oxyd8 Dry Mouth is uniek omdat het niet alleen de mond bevochtigt, maar vooral de speekselklieren triggert eigen speeksel aan te maken. De speekselproductie wordt zo weer op een natuurlijke manier aangewakkerd. Tegelijkertijd worden schadelijke bacteriën vernietigt en dat allemaal zónder de ph-waarde van de mondholte in disbalans te brengen.