Slechte Adem? – Tips tegen slechte adem geur | Top10 Middelen!

Verhelpen slechte adem✓ Beste oplossingen en tips inzake halitose✓

Tandsteen verwijderen met de juiste middelen

Tandsteen verwijderen? Wat te doen

Je kunt op verschillende manieren tandsteen verwijderen. Zo zijn er speciale haakjes gemaakt voor consumenten (Profi), hoewel het natuurlijk het beste is om naar de tandarts te gaan. Nog beter is het om de vorming van tandsteen te voorkomen. De preventie van tandsteen is vooral gericht op het weghalen van tandplak. Een tandenborstel alleen is meestal niet voldoende. Met name na je 30e levensjaar is het belangrijk om te gaan flossen (Easy Reach Flosspick) en te spoelen met actief zuurstof (Oxyfresh).

 

flossen met het Easy reach flossboogje

De Easy Reach is een handig flosboogje met Y-curve. in combinatie met een fluoride coating helpt dit boogje je zelfs de allerkleinste ruimtes tussen je tanden te ontdoen van plaque en etensresten. Het zijden flossdraad dat staat gespannen staat tussen een houdertje is ijzersterk, maar wel extreem zacht en snijdt daarom niet in je tandvlees.

 

Kan ik ook aanslag op mijn tanden verwijderen?

Aanslag op de tanden ontstaat doordat tandsteen de tanden een ruwe oppervlakte geeft. Aanslag op de tanden kun je het beste laten wegpolijsten bij de tandarts of verwijderen met een tandaanslag verwijderaar.

 

De oorzaak van een ruw tandoppervlak kan tandsteen of tanderosie zijn. Ribbelige tanden trekken gemakkelijker aanslag aan en zijn moeilijker schoon te houden dan gladde tanden. Ook door het ouder worden kan ervoor zorgen dat er putjes of groefjes in je tanden zorgen voor aanslag.

 

Als je sulcus (het randje tussen de tanden en het tandvlees) dieper wordt dan 3 mm spreekt men van een pocket. Een pocket ontstaat meestal doordat tandvlees zich iets terugtrekt, bijvoorbeeld omdat de bacteriën die zich bevinden in tandsteen het weefsel beschadigen. Een diepte van meer dan 3 mm duidt op een ongezonde situatie. Vraag je tandarts om advies.

 

Direct poetsen na de maaltijd is met name verstandig voor mensen die lijden aan diabetes of chronische monddroogheid. Ook mensen die het syndroom van Sjögren ondervinden lopen een groter risico op ontstoken tandvlees. Na het poetsen is flossen gewenst, om de bacteriën te verwijderen die zich schuilhouden onder het tandvlees, of tussen de achterste kiezen. Deze plekjes bereik je met de tandenborstel maar lastig.